Veelgestelde vragen

FAQ

Vraag & antwoord

Loonadministratie is een lastig vak met veel ingewikkelde wet- en regelgeving. Daarom is het heel logisch dat je daar vragen over hebt. De experts van Loondesk geven antwoord op de meest gestelde vragen.

Zelf de salarisadministratie doen lijkt in eerste instantie goedkoper, als je alleen naar de directe kosten kijkt. Er zijn ook verborgen kosten. Kosten die zich niet direct uitdrukken in geld, maar in de extra tijd die dit jou kost. Tijd die je liever besteed aan jouw vak, wat uiteindelijk geld oplevert. De uren die je uitbesteed aan een externe salarisadministrateur, kun je dan zelf efficiënt in zetten. De kans is ook een stuk kleiner dat er fouten worden gemaakt. Zelf doen vereist daarnaast actuele vakkennis. Denk aan het maken van bruto- en nettoloonberekeningen, jaaropgaven en een aangifte loonheffingen. Niet te vergeten… De fiscale en sociale wet- en regelgeving die steeds veranderen. Als je hier fouten in maakt kan dat forse boetes opleveren.


Lees meer

Wij werken al jaren voor diverse MKB-ondernemers. Van horeca, tot supermarkten én dus ook de bouw doen wij de loonadministratie. Dankzij onze bak aan ervaring is geen vraagstuk ons onbekend. Dit is namelijk een hele grote en ingewikkelde branche op het gebied van salarisadministratie. Denk hierbij aan alle strenge regelingen die zijn vastgelegd in de CAO. Een specialisme van team Loondesk.


Lees meer

Het verzamelen en bijhouden van alle documenten die te maken hebben met jouw personeel. Denk hierbij aan de loonstaat, loonstroken en jaaroverzichten verzamelen. Bruto- en nettoloonberekeningen, jaaropgaven en een aangifte loonheffingen. Veel en complex werk dus met telkens veranderende wet- en regelgeving. Je hebt niet alleen te maken met fiscale en sociale wetgeving, maar in veel gevallen ook met CAO’s.


Lees meer

Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

Als DGA loonadministratie gaan doen is een flinke klus. Een complex en lastig vak met veel zaken waar je rekening mee dient te houden. Daarom bestaan er experts in DGA loonadministratie loonverwerking waar je deze zaken aan uit kan besteden. Want als je hier fouten in maakt kan dat forse boetes opleveren. Daarnaast hou jij uiteindelijk meer tijd over om te besteden aan jouw eigen werk.


Lees meer

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Loonadministratie deden we er altijd als een dienstverlening ‘bij’. Toen Loondesk in beeld kwam ontdekten we dat er veel zorgen bij ons weggenomen konden worden, waarbij de continuïteit erg gewaarborgd wordt.”

Joyce Kleijngeld Eigenaresse, Administratiekantoor Kleijngeld

“Het open karakter van de adviseurs, hartelijkheid, meedenken, korte lijnen en advies. Daarnaast helpen zij ons bij het financiële stukje van de personeelsadministratie. Ook bij vragen over contracten en dergelijke weten zij ons altijd heel goed te adviseren. Een fijne partner om mee samen te werken.”

Kristina Beljan Projectmanager, Domada B.V.
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews