Optimaliseren van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Als werkgever weet je dat de dynamiek van de arbeidsmarkt voortdurend evolueert, en het is cruciaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetten en regels. De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is zo’n cruciale verandering die impact heeft op arbeidsrelaties en financiële structuren. Loondesk staat klaar als jouw partner om de WAB te optimaliseren en jouw bedrijf te positioneren voor succes.

Onze deskundigheid met de WAB:

 • Contractvormen op Maat:
  Loondesk analyseert jouw huidige contractuele structuren en optimaliseert deze volgens de WAB-richtlijnen. We zorgen voor een balans tussen flexibiliteit en zekerheid, wat essentieel is voor een wendbare organisatie.
 • Transparantie in arbeidsvoorwaarden:
  Wij bieden begeleiding bij het creëren van transparante arbeidsvoorwaarden die voldoen aan de eisen van de WAB. Dit omvat het definiëren van functieprofielen, arbeidsduur, en de rechten en plichten van zowel werkgevers als medewerkers.
 • Optimalisatie van ontslagprocedures:
  Loondesk assisteert bij ontslagprocedures, waarbij we zorgen voor wettelijke naleving en het minimaliseren van juridische risico’s. We waarborgen een rechtvaardig proces dat voldoet aan de eisen van de WAB.
 • Balans in premieafdrachten:
  Het evenwicht tussen premieafdrachten is van essentieel belang voor financiële stabiliteit. Loondesk helpt bij het optimaliseren van premieafdrachten, waarbij we rekening houden met de veranderingen die de WAB met zich meebrengt.

Loondesk blijft voortdurend op de hoogte van veranderingen in wet- en regelgeving. We begrijpen de nuances van de WAB en passen deze toe op jouw specifieke bedrijfssituatie.

In plaats van reactief te handelen, streven wij naar een proactieve benadering. We anticiperen op veranderingen, waardoor je bedrijf wendbaar blijft in een snel veranderende arbeidsmarkt.

Jouw bedrijf is uniek, en ons advies is dat ook. Loondesk biedt gepersonaliseerde begeleiding en advies om ervoor te zorgen dat de WAB optimaal wordt benut voor jouw organisatie.

Met Loondesk aan je zijde hoef je je geen zorgen te maken over de administratieve lasten van de WAB. Wij streven naar efficiëntie, waardoor jij je kunt concentreren op de groei van je onderneming.

Positioneer je bedrijf voor succes in het WAB-tijdperk met de toegewijde ondersteuning van Loondesk. Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek op maat.

Andere diensten

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Volledig onwetend zijn we ooit begonnen met een budget-pakket voor de loonadministratie. Toen ontdekten we dat er overal haken en ogen aan zaten. Bij Loondesk kregen we transparantie en vakkundige mensen die ons op weg hielpen. Bij Loondesk krijg je voor een scherp tarief een écht totaalpakket waar alles in samen komt. En bij vragen weten ze altijd met een oplossing te komen.”

Carla Suijkerbuijk Horeca ondernemer & Eigenaresse, The Shoege

“Wij ervaren onze samenwerking met Loondesk als volgt: prettig, behulpzaam, kundig, vlot en betrouwbaar. Kortom wij zijn er erg tevreden over!”

Bert Slingerland Supermarktondernemer, Jumbo Slingerland

Actueel

15 februari 2024
Videopodcast deel 6: personeelshandboek

  Een personeelshandboek is essentieel voor een goed functionerende organisatie. Het is meer dan een set regels, het fungeert als leidraad voor heldere communicatie en […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews