Loonadministratie

Ben jij een ondernemer met medewerkers? Dan is een juiste loonadministratie onmisbaar. Of heb je een administratiekantoor? En is de loonadministratie een lastige bijzaak geworden? Wij nemen de loonadministratie uit handen én jouw zorgen. Zo heb jij er geen omkijken meer naar.

Je wil dat de loonadministratie goed geregeld is. Goed werkt. En als er wel iets aan de hand is, heb je een team voor je klaar staan.  Want niet alleen de loonverwerking is hier essentieel. Er komt nog veel meer bij kijken. Want als er iets mis gaat in de loonadministratie, dan komen er emoties bij kijken. Dan wil je een menselijk antwoord krijgen. Daarom krijg je bij ons echte mensen aan de telefoon. Door het uitbesteden van de loonadministratie, kan jij je weer focussen op waar jij goed in bent. Dat levert kostbare tijd op en rust.

De online loonadministratie van Loondesk zorgt voor een geautomatiseerde contract- en loonverwerking. Want dat is een belangrijke stap in jouw loonadministratie. Herhalend en repeterend werk automatiseren. Wij geven je overzicht én inzicht. Allemaal in één portaal. In het online portaal komen alle documenten samen, als een soort eigen loonadministratiekantoor. Een simpel goed werkend systeem voor jouw loonadministratie met hele slimme vakkundige mensen. Korte lijntjes met een groot bereik. Die efficiëntie vertaalt zich in onze prijzen.

Maar waar verloningen plaatsvinden, zijn er ook vragen. Groot of klein. Voor een vaste scherpe prijs op basis van staffel nemen wij de complete verloningen uit handen én geven aanvullend personeelsadvies. Wij leven en lezen ons vak en weten daarom welke vragen jij morgen kan stellen over jouw loonadministratie. Wij kijken niet alleen naar wat op papier klopt, maar ook wat voor jou het beste past. Je betaalt deze kosten voor de complete loonadministratie. Een complete prijs voor een correct product en een brede dienst. Of zoals wij graag zeggen: Zorgeloos goed geregeld voor een scherpe prijs.

Loonadministratie uitbesteden of zelf doen?

Loonadministratie uitbesteden lijkt duurder dan zelf doen, als je alleen naar de directe kosten kijkt. Maar er zijn ook verborgen kosten. En dat kost allemaal extra tijd. Tijd die je liever besteed aan jouw vak, wat uiteindelijk geld oplevert.

Zelf de loonadministratie doen vereist vakkennis. Bruto- en nettoloonberekeningen, jaaropgaven en een aangifte loonheffingen. Niet te vergeten.. De fiscale en sociale wet- en regelgeving die steeds veranderen.

De kans is aanwezig dat je fouten maakt. Het is een hele opgave aan activiteiten, die je ook nog geld kunnen kosten, inclusief de boetes van de Belastingdienst. Zorgvuldigheid is essentieel in loonadministratie. Want de loonadministratie moet ‘gewoon’ kloppen. Iets waar Loondesk een vak van heeft gemaakt. Continue controleren. Actief actuele wet- en regelgeving toepassen. Adviseren en antwoord geven op niet gestelde vragen. Om gedoe te voorkomen. Dat is de belangrijkste overweging om te kiezen voor het uitbesteden van de loonadministratie.

Kortom: op het eerste gezicht de loonadministratie zelf doen lijkt kostenbesparend. Niets is minder waar. Want uiteindelijk komt er altijd meer bij kijken dan gedacht. En wij nemen die tijd graag voor jou uit handen. Met een eigen portaal met de online loonadministratie houd je als ondernemer altijd het overzicht en zijn we flexibel.

Of je het zelf doet of kiest voor het uitbesteden van de loonadministratie, we gaan ermee om alsof het eigen mensen zijn. Want ook als je loonadministratie uit handen geeft, zijn het nog steeds jouw mensen. Jouw organisatie. Wij weten hoe belangrijk dat is. Wij nemen die verantwoordelijkheid extreem serieus. Op de gewone én jouw spannende momenten. Daadkrachtig ondersteunend. Door altijd bereikbaar te zijn. Niet alleen achter een scherm, maar ook in het echt.

De voordelen van een online loonadministratie

De loonadministratie uitbesteden betekent niet dat je controle uit handen geeft. Want naast dat het ontzettend veel tijd oplevert en je zeker bent van de juiste verwerking van de loonadministratie, biedt het uitbesteden ook gemak. Want met ons digitale portaal heb je volledige toegang tot alle documenten rondom jouw medewerkers. Alle informatie over de loonadministratie is hier altijd up-to-date en veilig opgeslagen in de cloud. Daarnaast biedt het flexibiliteit. Aanpassingen, mutaties of wijzigingen zijn snel en eenvoudig gemaakt. Hoe de onderneming zich ook ontwikkelt, met dank aan onze geautomatiseerde werkwijze zijn wij in staat om met de onderneming mee te groeien. Vooruit denken noemen wij dat.

Een online loonadministratie biedt dus veel voordelen, maar we vinden het ook belangrijk om de loonadministratie een gezicht te geven. Met veel aandacht en nauwkeurigheid. Daarom hebben wij achter onze efficiënte portalen voor de loonverwerking heel veel menselijke kennis hebben. Mensen die jouw situatie kennen én begrijpen. En daarom een antwoord hebben die bij jou past. Want uiteindelijk draait ons vak om mensen. Dus naast een online portaal voor de loonverwerking je bij ons een vast aanspreekpunt voor al jouw vragen rondom personeel en loonadministratie.

Meer informatie over het uitbesteden van je loonadministratie? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Met alle verschillende systemen zagen we door de bomen het bos niet meer. Overal moesten we steeds gegevens invoeren en aanpassen. Een heel tijdrovend en energievretend klusje. Bij Loondesk konden we alles in één systeem samenbrengen. Een stuk efficiënter en overzichtelijker! Daarnaast zijn zij echt onze rechterhand bij (vooral) het financiële stukje van de personeelsadministratie. Ook bij vragen over contracten en dergelijke weten zij ons altijd te helpen. Een fijne partner om mee samen te werken.”

Gijs Verstappen Eigenaar, Tobrass

“Ons contactpersoon is super aardig en behulpzaam. Het portaal van Loondesk is overzichtelijk en alles rondom de medewerkers en administratie is makkelijk te vinden. Daarnaast is er tegenwoordig een extra beveiliging om erin te komen, heel fijn!”

Filiz Onal-Guzel Human Resources, Afbouw Renovatie Groep Best

Actueel

5 juli 2021
De bouwondernemer die zelf zijn loonadministratie deed Een klant die zelf zijn verloningen deed in de bouw met 3 medewerkers in dienst. Een dame op kantoor, twee personeelsleden op de bouw. De [...]

Veelgestelde vragen

Het verzamelen en bijhouden van alle documenten die te maken hebben met jouw personeel. Denk hierbij aan de loonstaat, loonstroken en jaaroverzichten verzamelen. Bruto- en nettoloonberekeningen, jaaropgaven en een aangifte loonheffingen. Veel en complex werk dus met telkens veranderende wet- en regelgeving. Je hebt niet alleen te maken met fiscale en sociale wetgeving, maar in veel gevallen ook met CAO’s.


Lees meer

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer

Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews