Franchise

Bij veel grotere MKB’ers, ketens, of franchisezaken staat de loonadministratie vaak onder de verantwoordelijkheid van de HR-medewerker of een financiële expert. Deze taak legt echter een aanzienlijke kwetsbaarheid bloot voor ondernemers, met name wanneer deze medewerker uitvalt of wanneer zich complexe situaties voordoen. Een verstoring in de loonadministratie kan niet alleen leiden tot operationele problemen, maar ook tot vertragingen in andere belangrijke werkzaamheden.

Loondesk is een betrouwbaar expert voor alles rondom lonen en personeel. Loonadministratie is onze basis, deze kennis en informatie brengen onze meerwaarde. Door gebruik te laten maken van deze geautomatiseerde informatie kunnen de experts van Loondesk efficiënter en effectiever meters maken op andere vlakken rondom personeel.

Van arbeidsvoorwaarden tot verzuimbeleid. Maar ook complexere zaken als pensioenen en subsidies. We begeleiden gesprekkencycli en detacheren HR-adviseurs. Samen bepalen we welke expertises jouw bedrijf nodig heeft. Korte lijnen, betrouwbare ondersteuning. Zonder extra schakels, allemaal onder één dak.

Ondernemers dragen bovendien de last van het up-to-date houden van kennis over steeds veranderende wet- en regelgeving. Deze voortdurende bijscholing is niet alleen tijdrovend, maar ook kostbaar. Hierdoor ontstaat een verhoogd risico op fouten, die niet alleen financiële gevolgen kunnen hebben maar ook tijdrovend gedoe met zich mee kunnen brengen.

Zelfs als er een gespecialiseerde medewerker voor de loonadministratie is, is afhankelijkheid van één persoon riskant. Ondernemers begrijpen de noodzaak om deze gevoelige taak op een professionele en betrouwbare manier te beheren.

Loondesk heeft in de afgelopen 60 jaar ervaring opgebouwd met het inrichten van sterke samenwerkingen en relaties met diverse franchiseorganisaties in diverse branches.

Uitbesteding van loonadministratie bij Loondesk

 • Back-Up voor HR-Medewerker:
  Loondesk fungeert als een solide back-up voor de HR-medewerker, waardoor de ondernemer niet volledig afhankelijk is van één persoon. In geval van uitval blijft de loonadministratie soepel draaien.
 • Financiële Koppelingen:
  Loondesk zorgt voor naadloze koppelingen tussen loonadministratie en financiële administratie. Dit maximaliseert efficiëntie en minimaliseert het risico op fouten.
 • Scherpe Prijzen en Massa in Loonstroken:
  Dankzij de grote schaal waarop Loondesk opereert, profiteren ondernemers van scherpe prijzen voor loonadministratiediensten. Dit maakt uitbesteden financieel aantrekkelijk.
 • Focus op Kernvragen:
  Uitbesteding geeft de HR-medewerker de mogelijkheid om zich te concentreren op strategische HR-vraagstukken en andere belangrijke taken zonder dat de loonadministratie verwaarloosd wordt.
 • Portaal voor Inzichten en Controle:
  Loondesk biedt een geavanceerd portaal dat HR-medewerkers in staat stelt om inzicht te houden en controle te behouden over de loonadministratie, maar dan geautomatiseerd en gestroomlijnd.

Loondesk begrijpt de complexiteit van franchise administratie en biedt een maatwerkoplossing. Laten we samenwerken om de administratieve lasten te verminderen en de focus te verschuiven naar groei en succes. Neem contact op met Loondesk voor een persoonlijk gesprek.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Loonadministratie deden we er altijd als een dienstverlening ‘bij’. Toen Loondesk in beeld kwam ontdekten we dat er veel zorgen bij ons weggenomen konden worden, waarbij de continuïteit erg gewaarborgd wordt.”

Joyce Kleijngeld Eigenaresse, Administratiekantoor Kleijngeld

“Wij ervaren onze samenwerking met Loondesk als volgt: prettig, behulpzaam, kundig, vlot en betrouwbaar. Kortom wij zijn er erg tevreden over!”

Bert Slingerland Supermarktondernemer, Jumbo Slingerland

Actueel

15 februari 2024
Videopodcast deel 6: personeelshandboek

  Een personeelshandboek is essentieel voor een goed functionerende organisatie. Het is meer dan een set regels, het fungeert als leidraad voor heldere communicatie en […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews