Beoordeling bedrijfstakpensioenfonds

Als ondernemer wil je er zeker van zijn dat je voldoet aan alle pensioenverplichtingen. Loondesk voert daarom altijd een beoordeling bedrijfstakpensioenfonds uit bij klanten. Dan controleren onze experts of je als werkgever correct bent aangesloten bij het bedrijfstakpensioenfonds dat van toepassing is op jouw sector.

Waarom is dit belangrijk?

In de complexe wereld van arbeidsvoorwaarden is het correct aansluiten bij het juiste bedrijfstakpensioenfonds van uiterst belang. De regelgeving op dit gebied is niet alleen gedetailleerd, maar ook streng. Hiervoor is de beoordeling bedrijfstakpensioenfonds essentieel. Een kleine wijziging in de bedrijfsactiviteiten kan namelijk al grootse gevolgen hebben voor de (eventuele) verplichte indeling bij een bedrijfstakpensioenfonds.

Het correct naleven van pensioenverplichtingen is cruciaal voor de financiële gezondheid van je bedrijf. Wanneer blijkt dat je niet bij het juiste bedrijfstakpensioenfonds bent aangesloten, loop je kans op grote boetes en dien je alle te weinig betaalde premies terug te betalen. Loondesk staat klaar om je te ondersteunen bij het correct afstemmen en toepassen van pensioenregelingen.

 • Wettelijke Verplichting:
  De wetgeving rondom pensioenaansluiting is helder en dwingend. Een correcte aansluiting is verplicht en geldt als een juridische verplichting voor werkgevers.
 • Financiële Sancties:
  Bij niet-naleving van de pensioenregels kunnen financiële sancties volgen. Boetes en achterstallige betalingen kunnen een aanzienlijke impact hebben op de financiële gezondheid van je bedrijf.
 • Reputatieschade:
  Het niet voldoen aan de wettelijke regelving kan ook leiden tot reputatieschade. Het kan invloed hebben op hoe je bedrijf wordt gezien door medewerkers, investeerders en klanten.

Onze beoordeling bedrijfstakpensioenfonds

 • Wij onderzoeken of je als werkgever correct bent aangesloten bij het bedrijfstakpensioenfonds dat past bij jouw branche.
 • Loondesk kijkt niet alleen naar aansluiting, maar ook naar de juiste toepassing van pensioenregelingen. We zorgen ervoor dat alles juist is afggestemd.
 • Onze deskundigen houden rekening met de laatste wet- en regelgeving, zodat je onderneming altijd in overeenstemming is met de geldende pensioenvoorwaarden.

Onze deskundigen voeren een grondige controle uit om te waarborgen dat je als werkgever aan alle wettelijke verplichtingen voldoet. Dit is de beoordeling bedrijfstakpensioenfonds. Loondesk geeft niet alleen advies over naleving, maar biedt ook op maat gemaakt advies om risico’s te minimaliseren en te zorgen voor optimale financiële efficiëntie.

Door naleving te waarborgen, zorgen we voor de continuïteit van je bedrijfsactiviteiten en beschermen we je tegen onvoorziene financiële lasten. We bieden helderheid over je pensioenverplichtingen en zorgen dat alles conform de geldende normen verloopt. Door deze complexe taak aan ons uit te besteden, kun jij je richten op de kernactiviteiten van je onderneming.

Uit ervaring blijkt dat veel werkgevers niet weten of het pensioen van hun medewerkers goed geregeld is en wat hun wettelijke plichten zijn. Het gevaar is ook dat wanneer uitkomt dat dit niet goed is geregeld, de ondernemer vaak al te laat is. Dit levert lastige situaties op met medewerkers en kan de werkgever heel veel geld kosten.

Belangrijk is dat dit dus goed geregeld dient te zijn, maar ook is er een kans om de combinatie te maken met de loonadministratie. Omdat pensioen vaak gelinkt wordt aan salaris. Dan is het juist interessant is om dit bij een partij te doen waar je het allebei kan regelen. Daarom voert Loondesk bij nieuwe klanten altijd een beoordeling bedrijfstakpensioenfonds uit.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Wij ervaren onze samenwerking met Loondesk als volgt: prettig, behulpzaam, kundig, vlot en betrouwbaar. Kortom wij zijn er erg tevreden over!”

Bert Slingerland Supermarktondernemer, Jumbo Slingerland

“Het open karakter van de adviseurs, hartelijkheid, meedenken, korte lijnen en advies. Daarnaast helpen zij ons bij het financiële stukje van de personeelsadministratie. Ook bij vragen over contracten en dergelijke weten zij ons altijd heel goed te adviseren. Een fijne partner om mee samen te werken.”

Kristina Beljan Projectmanager, Domada B.V.

Actueel

15 februari 2024
Videopodcast deel 6: personeelshandboek

  Een personeelshandboek is essentieel voor een goed functionerende organisatie. Het is meer dan een set regels, het fungeert als leidraad voor heldere communicatie en […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews