Beoordeling CAO

Ben je als werkgever zeker van naleving van de juiste CAO’s? Bij Loondesk bieden we een grondige beoordelingsservice om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf voldoet aan de specifieke bepalingen van diverse CAO’s. Onze expertise strekt zich uit tot het controleren of de feitelijke werkzaamheden in lijn zijn met de werkingssfeer van verschillende CAO’s, en we zorgen ervoor dat alle bijbehorende verplichtingen correct worden nageleefd.

Waarom is CAO beoordeling essentieel?

Correcte naleving van CAO’s is niet alleen een wettelijke verplichting maar ook een cruciaal aspect van goed werkgeverschap. Het waarborgt niet alleen juridische conformiteit maar draagt ook bij aan een gezonde werkomgeving en positieve medewerkersrelaties.

Onze aanpak:

 • Grondige beoordeling:
  Ons team van experts voert een diepgaande analyse uit van de specifieke vereisten in verschillende CAO’s om ervoor te zorgen dat de werkomstandigheden in jouw bedrijf in overeenstemming zijn met deze voorschriften.
 • Werkzaamheden versus werkingssfeer:
  Wij controleren nauwkeurig of de feitelijke werkzaamheden van jouw medewerkers overeenkomen met de werkingssfeer zoals beschreven in verschillende CAO’s. Hierdoor vermijden we potentiële risico’s en geschillen.
 • Uitgebreide verplichtingen:
  Loondesk gaat verder dan alleen het matchen van werkzaamheden met werkingssferen. Wij beoordelen ook of de werkgever voldoet aan alle bijbehorende verplichtingen, zoals correcte salarisuitbetalingen en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voordelen het laten CAO beoordeling door Loondesk

 • Juridische Compliance:
  Je kunt erop vertrouwen dat jouw bedrijf voldoet aan alle wettelijke vereisten.
 • Risicobeheer:
  Identificeer en minimaliseer risico’s die verband houden met CAO-naleving.
 • Efficiëntie:
  Bespaar tijd en moeite bij het begrijpen en toepassen van complexe CAO-bepalingen.

Met meer dan 60 jaar ervaring in loonadministratie en HR-dienstverlening zijn wij bekend met alle branches en bijbehorende CAO’s. Wij staan klaar om jou als werkgever te ondersteunen in het naleven van CAO’s. Neem vandaag nog contact met ons op voor een zorgvuldige beoordeling en verzeker jezelf van een vlekkeloze CAO-naleving.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Volledig onwetend zijn we ooit begonnen met een budget-pakket voor de loonadministratie. Toen ontdekten we dat er overal haken en ogen aan zaten. Bij Loondesk kregen we transparantie en vakkundige mensen die ons op weg hielpen. Bij Loondesk krijg je voor een scherp tarief een écht totaalpakket waar alles in samen komt. En bij vragen weten ze altijd met een oplossing te komen.”

Carla Suijkerbuijk Horeca ondernemer & Eigenaresse, The Shoege

“Ons contactpersoon is super aardig en behulpzaam. Het portaal van Loondesk is overzichtelijk en alles rondom de medewerkers en administratie is makkelijk te vinden. Daarnaast is er tegenwoordig een extra beveiliging om erin te komen, heel fijn!”

Filiz Onal-Guzel Human Resources, Afbouw Renovatie Groep Best

Actueel

12 oktober 2023
Zo Schrijf je een Goede Vacaturetekst

Het vinden van de juiste mensen voor je bedrijf begint met een uitnodigende en informatieve vacaturetekst. Bij Loondesk begrijpen we het belang van heldere communicatie, […]

12 oktober 2023
10 Slimme secundaire arbeidsvoorwaarden die medewerkers waarderen

Een succesvol bedrijf bouwt niet alleen op de kracht van zijn producten of diensten, maar ook op de tevredenheid en het welzijn van zijn medewerkers. […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews