Het cruciale belang van effectieve onboarding van nieuwe medewerkers

Wanneer een bedrijf nieuwe medewerkers verwelkomt, is een effectief onboardingsproces niet langer een optionele luxe; het is een strategische noodzaak geworden. Het succes van je organisatie hangt in grote mate af van hoe goed nieuwe teamleden worden geïntegreerd en voorbereid op hun nieuwe rollen. Loondesk begrijpt dit cruciale belang en staat klaar om je te ondersteunen bij het opzetten van een plan voor de onboarding van nieuwe medewerkers dat naadloos past bij jouw organisatie.

Wat is onboarding van nieuwe medewerkers?

Onboarding is veel meer dan alleen de administratieve taken die komen kijken bij het verwelkomen van nieuwe medewerkers. Het is een holistisch proces dat nieuwe medewerkers helpt om zich snel aan te passen aan de bedrijfscultuur, hun rollen te begrijpen en effectief bij te dragen aan de organisatiedoelen. Een goed onboardingsproces zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen vanaf dag één.

De voordelen van onboarding van nieuwe medewerkers

 • Verhoogde Productiviteit:
  Een gestructureerde onboarding van nieuwe medewerkers versnelt de tijd die nodig is voor nieuwe medewerkers om volledig productief te zijn. Ze begrijpen sneller wat er van hen wordt verwacht en kunnen hun taken efficiënter uitvoeren.
 • Betere Retentie:
  Goed ingewerkte medewerkers voelen zich meer verbonden met de organisatie en hebben minder kans om binnen korte tijd te vertrekken. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar behoudt ook waardevolle kennis binnen het bedrijf.
 • Versterkte Bedrijfscultuur:
  Onboarding van nieuwe medewerkers biedt de gelegenheid om de bedrijfscultuur te communiceren en nieuwe medewerkers te laten zien wat de kernwaarden en doelstellingen van de organisatie zijn.
 • Verbeterde Tevredenheid:
  Medewerkers die een positieve onboarding-ervaring hebben gehad, zijn doorgaans meer tevreden in hun nieuwe functie. Dit vertaalt zich in een grotere betrokkenheid en een positieve houding.

Onboarding proces van nieuwe medewerkers door Loondesk

Bij Loondesk begrijpen we dat elk bedrijf uniek is en daarom een op maat gemaakt onboardingsproces nodig heeft. Met onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van HR en loonadministratie, kunnen we je helpen bij het ontwerpen en implementeren van een onboarding proces van nieuwe medewerkers dat perfect aansluit bij de behoeften van jouw organisatie.

We geloven dat effectieve onboarding van nieuwe medewerkers niet alleen hen voorbereidt op hun taken, maar ook een basis legt voor langdurig succes in je organisatie. Met Loondesk kun je erop vertrouwen dat je nieuwe teamleden goed zijn uitgerust om bij te dragen aan je bedrijfsgroei.

Het inschakelen van een externe partner, zoals Loondesk, voor je onboarding proces voor nieuwe medewerkers biedt aanzienlijke voordelen voor je organisatie. Hier zijn enkele redenen waarom het interessant is om deze taak uit te besteden:

 • Expertise
  Loondesk heeft uitgebreide kennis en ervaring in zowel HR als loonadministratie. Deze combinatie van expertise stelt ons in staat om een onboardingproces te creëren dat niet alleen nieuwe medewerkers voorbereidt op hun functie, maar ook rekening houdt met fiscale en wettelijke aspecten.
 • Tijdsefficiëntie
  Het ontwerpen en implementeren van een effectief onboardingproces kan tijdrovend zijn. Door deze taak uit te besteden aan een partner zoals Loondesk, kun je kostbare tijd besparen en je richten op je kernactiviteiten.
 • Maatwerk
  Elke organisatie heeft unieke behoeften als het gaat om onboarding van nieuwe medewerkers. Loondesk begrijpt dit en kan een onboardingproces op maat maken dat perfect past bij jouw bedrijfscultuur en doelstellingen.

Het belang van een effectief onboarding van nieuwe medewerkers kan niet genoeg worden benadrukt, vooral in de concurrerende arbeidsmarkt van vandaag. Loondesk staat klaar om je te ondersteunen bij het creëren van een onboardingproces dat indruk maakt en nieuwe medewerkers de beste start biedt in je organisatie.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Het open karakter van de adviseurs, hartelijkheid, meedenken, korte lijnen en advies. Daarnaast helpen zij ons bij het financiële stukje van de personeelsadministratie. Ook bij vragen over contracten en dergelijke weten zij ons altijd heel goed te adviseren. Een fijne partner om mee samen te werken.”

Kristina Beljan Projectmanager, Domada B.V.

“Direct na ons eerste gesprek kwam ik erachter dat loonadministratie zo veel meer is dan ik dacht. Termen en begrippen waar ik nog nooit van had gehoord of over nagedacht, waren voor hen dagelijkse koek. Ik wist direct dat ik met échte experts te maken had en alles zonder zorgen over kon dragen. Voordat ik nu iets beslis of uitvoer, check ik het altijd even bij Loondesk. Dan weet ik zeker dat ik een geïnformeerde keuze maak.”

Alexandra Fulea CEO, Your BI

Actueel

15 februari 2024
Videopodcast deel 6: personeelshandboek

  Een personeelshandboek is essentieel voor een goed functionerende organisatie. Het is meer dan een set regels, het fungeert als leidraad voor heldere communicatie en […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews