Wet Tegemoetkoming Loondomein

Jij, als werkgever, staat voor een uitdagende taak: het navigeren door het complexe landschap van arbeidswetgeving en financiële regelingen. De Wet tegemoetkoming loondomein (WTL) is een belangrijk onderdeel van dit landschap en biedt diverse mogelijkheden voor tegemoetkomingen en subsidies. Loondesk staat aan jouw zijde om deze wet helder en effectief te maken.

De WTL is een reeks regelingen die tot doel hebben werkgevers financieel te ondersteunen bij het aannemen en in dienst houden van medewerkers. Deze wet bestaat uit drie hoofdregelingen:

Loonkostenvoordeel (LKV):
Loondesk helpt jou bij het identificeren van medewerkers die in aanmerking komen voor het Loonkostenvoordeel. Dit omvat specifieke doelgroepen, zoals oudere medewerkers of mensen met een arbeidsbeperking. Wij maximaliseren jouw LKV-potentieel.

Jeugd-LIV (Tegemoetkoming Verhoging Minimumjeugdloon):
Deze regeling voorziet in een tegemoetkoming voor werkgevers die jongeren in dienst hebben met een laag loon. Voor jonge medewerkers kan jeugd-LIV een waardevolle tegemoetkoming zijn. Loondesk beoordeelt jouw personeelsbestand en zorgt ervoor dat je optimaal profiteert van deze regeling.

Lage-Inkomensvoordeel (LIV):
Het LIV is bedoeld voor werkgevers die medewerkers in dienst hebben met een laag loon en die zich in een specifieke inkomenscategorie bevinden. In herplaatsingssituaties kan het Lage-Inkomensvoordeel (LIV) van toepassing zijn. Loondesk evalueert jouw arbeidsrelaties en begeleidt je om te voldoen aan de voorwaarden voor deze tegemoetkoming.

Voordelen van de WTL

  • Financiële voordelen:
    De WTL biedt diverse financiële voordelen, zoals het verminderen van loonkosten en het ontvangen van tegemoetkomingen voor specifieke groepen medewerkers.
  • Stimulans voor werkgelegenheid:
    Door gebruik te maken van de regelingen binnen de WTL, draag je bij aan de stimulering van werkgelegenheid en het aannemen van diverse doelgroepen.
  • Strategische groei:
    Loondesk helpt jou strategisch gebruik te maken van de mogelijkheden binnen de WTL, waardoor je niet alleen voldoet aan wetgeving maar ook jouw financiële strategie optimaliseert.

Als werkgever weet jij dat het effectief navigeren door de complexe wereld van subsidies en tegemoetkomingen een impact kan hebben op jouw strategie. De Wet tegemoetkoming loondomein (WTL) biedt kansen voor optimalisatie, en Loondesk staat paraat om jou te begeleiden in dit dynamische landschap.

Onze experts hebben diepgaande kennis van de WTL en begrijpen de nuances van de verschillende subsidies. Wij vertalen complexe regelgeving naar praktisch en toepasbaar advies. Loondesk neemt een proactieve benadering, waarbij we anticiperen op veranderingen in wetgeving en jouw strategie continu optimaliseren.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een advies op maat. Ontdek hoe jij jouw strategie kunt versterken met de inzichten en begeleiding van Loondesk in de wereld van de Wet tegemoetkoming loondomein.

Andere diensten

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Loonadministratie deden we er altijd als een dienstverlening ‘bij’. Toen Loondesk in beeld kwam ontdekten we dat er veel zorgen bij ons weggenomen konden worden, waarbij de continuïteit erg gewaarborgd wordt.”

Joyce Kleijngeld Eigenaresse, Administratiekantoor Kleijngeld

“Met alle verschillende systemen zagen we door de bomen het bos niet meer. Overal moesten we steeds gegevens invoeren en aanpassen. Een heel tijdrovend en energievretend klusje. Bij Loondesk konden we alles in één systeem samenbrengen. Een stuk efficiënter en overzichtelijker! Daarnaast zijn zij echt onze rechterhand bij (vooral) het financiële stukje van de personeelsadministratie. Ook bij vragen over contracten en dergelijke weten zij ons altijd te helpen. Een fijne partner om mee samen te werken.”

Gijs Verstappen Eigenaar, Tobrass

Actueel

15 februari 2024
Videopodcast deel 6: personeelshandboek

  Een personeelshandboek is essentieel voor een goed functionerende organisatie. Het is meer dan een set regels, het fungeert als leidraad voor heldere communicatie en […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews