Veelgestelde vragen

Wat is loonadministratie?

Als werkgever met mensen in dienst ben je verplicht om alle gegevens over jouw medewerkers en de loonbetalingen bij te houden. Maar wat is loonadministratie en hoe werkt dit?

Het verzamelen en bijhouden van alle documenten die te maken hebben met jouw personeel. Denk hierbij aan de loonstaat, loonstroken en jaaroverzichten verzamelen. Bruto- en nettoloonberekeningen, jaaropgaven en een aangifte loonheffingen. Veel en complex werk dus met telkens veranderende wet- en regelgeving. Je hebt niet alleen te maken met fiscale en sociale wetgeving, maar in veel gevallen ook met CAO’s. Niet te vergeten.. De fiscale en sociale wet- en regelgeving die steeds veranderen.

En als je niet weet hoe die loonadministratie werkt? Dan kun je dit gemakkelijk uitbesteden bij Loondesk.

De grootste misverstanden over loonadministratie:

 • “Dat kan ik toch makkelijk zelf?”
  Vergis je niet. Veel mensen onderschatten wat een werk de loonadministratie is. Of weten niet exact hoe de loonadministratie werkt. Dat levert fouten op die heel veel geld kunnen kosten door boetes van de Belastingdienst.
 • “Dat heb je toch zo gedaan?”
  Als je een slim en efficiënt portaal hebt zoals Loondesk, dan is dat zeker een stuk makkelijker en sneller dan dat je dit zelf doet. Zelf kost dit je een stuk meer tijd. Dit komt met name door het uitzoekwerk over wat exact allemaal onderdeel van de loonadministratie is en door alle wijzigingen in wet- en regelgeving.
 • “Dan geef ik die taak toch aan een medewerker?”
  Besef je goed dat deze medewerker heel veel tijd en energie hierin moet steken. Wat is loonadministratie? Hoe werkt de loonadministratie? Veel lees- en uitzoekwerk. Wat zeker niet altijd motiverend werkt als het niet jouw vak of interessegebied is. Jouw medewerkers zijn jouw belangrijkste kapitaal. Die moet je juist in hun kracht zetten.
 • “Uitbesteden is heel erg duur”
  In euro’s is uitbesteden wellicht duurder dan dit zelf doen. Maar als je de uren die jij eraan besteed mee rekent en vergelijkt met een professional, dan is dat wellicht toch anders. Op lange termijn kan uitbesteden veel voordeliger én makkelijker zijn.

Loondesk voor ondernemers

Als ondernemer zoek je altijd naar mogelijkheden om tijd te winnen en geld te besparen. Tijd en geld wat je wil besteden aan datgene waar je een passie voor hebt. Loonadministratie is vaak een taak die onterecht als bijzaak gezien wordt. Want fouten in de loonadministratie kosten je juist heel veel tijd en geld als ondernemer. Fouten die je sneller maakt als je het zelf doet. Fouten die zitten in wet- en regelgeving of details van een eventuele CAO. Branche specifieke ontwikkelingen die direct van invloed zijn op jouw loonadministratie en ook de contractverwerking.

Loondesk voor administratiekantoren

Steeds meer administratiekantoren begrijpen dat loonadministratie een bijzonder complex vak kan zijn. Jouw klanten zijn net als jij ondernemer. Willen dat het goed geregeld is voor een scherpe prijs. Dat is wat Loondesk voor jou ook kan doen. We nemen alle loonadministratie uit handen. Van loonstroken tot contracten. Automatiseren alles voor je. Zo heb je altijd toegang tot belangrijke documenten en informatie. Zodat je nog efficiënter kunt werken en nóg beter jouw klanten kan ontzorgen.

Wat is onderdeel van de loonadministratie?

Er zijn ontzettend veel onderdelen die je zeker 7 jaar dient te bewaren voor de Belastingdienst en andere overheidsinstanties. Dit noemen we de basisgegevens.

 • Loonstroken
 • Jaaropgaves
 • Verzamelloonstaten
 • Loonjournaalposten
 • Aangiftes loonheffingen

Maar wat is nog meer onderdeel van de loonadministratie? Bij Loondesk is dit uitgebreid in een geautomatiseerd portaal waarje alle basis en aanvullende documenten altijd terug kunt vinden.

Hoe werkt loonadministratie bij Loondesk?

De salarisadministrateur van Loondesk neemt alles rond de salarisadministratie uit handen. Maar wat doet Loondesk aan salarisadministratie dan voor jou? Wij richten dan een complete salarisadministratie voor je in, versturen de loonstroken en de jaaropgaven, en regelen de loonbelastingaangifte. Verandert er iets in de wet- en regelgeving of in de verplichte cao voor jouw bedrijfstak? Wij verwerken dit in de loonadministratie. Je hebt er dus helemaal geen omkijken meer naar. Maar we leggen het ook graag aan je uit. In begrijpelijke taal. Zodat jij voortaan weet wat jouw loonadministratie is.

Alles is compleet geautomatiseerd in een slim portaal. Een portaal wat speciaal voor jou in ingericht met de juiste actuele wet- en regelgeving. Zo zijn nieuwe medewerkers simpel toegevoegd, wijzigingen in contracten zo gemaakt en is alles altijd veilig opgeslagen in de cloud. Heb je nog steeds geen idee hoe de loonadministratie werkt of wat het is? Dan leggen onze vakkundige specialisten het graag persoonlijk aan je uit.

Wat doet een salarisadministratie?

De salarisadministrateur richt jouw portaal in en zorgt dat gegevens van nieuwe medewerkers juist worden aangemaakt in het portaal. Daarnaast maakt de salarisadministrateur de loonstroken op en verwerkt deze in het portaal waardoor ze geautomatiseerd bij jouw medewerkers terecht komen. Ook bij aanvullende opmerkingen of vragen staan de salarisadministrateurs voor je klaar. Een team aan experts die jou alles uitleggen wat je nodig hebt. Dat is hoe de loonadministratie werkt bij Loondesk.

Benieuwd naar wat de loonadministratie is? Hoe de loonadministratie werkt? Of wat de salarisadministratie van Loondesk doet? Wij leggen het je graag persoonlijk uit tijdens een kopje koffie.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Direct na ons eerste gesprek kwam ik erachter dat loonadministratie zo veel meer is dan ik dacht. Termen en begrippen waar ik nog nooit van had gehoord of over nagedacht, waren voor hen dagelijkse koek. Ik wist direct dat ik met échte experts te maken had en alles zonder zorgen over kon dragen. Voordat ik nu iets beslis of uitvoer, check ik het altijd even bij Loondesk. Dan weet ik zeker dat ik een geïnformeerde keuze maak.”

Alexandra Fulea CEO, Your BI

“Loonadministratie deden we er altijd als een dienstverlening ‘bij’. Toen Loondesk in beeld kwam ontdekten we dat er veel zorgen bij ons weggenomen konden worden, waarbij de continuïteit erg gewaarborgd wordt.”

Joyce Kleijngeld Eigenaresse, Administratiekantoor Kleijngeld
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews