Professioneel functiehuis

Het opstellen van een functiehuis is essentieel voor effectief functiemanagement en personeelsontwikkeling. Het duidelijk en beter vermelden van taken kan een ondernemer grip geven op de ontwikkeling van de medewerkers. Maar het kan ook helderheid geven om te zien waar verantwoordelijkheden voor bepaalde taken liggen. Er kan dan nooit onduidelijkheid ontstaan waar verantwoordelijkheden liggen, wanneer zaken niet helemaal goed verlopen. Ook voor functioneringsgesprekken kan het houvast geven.

Ook voor de groei van een onderneming is een functiehuis essentieel. Als ondernemer heb je zo ook zicht op welke functies of specialismes nog missen in het team. Je kunt ook gemakkelijker kijken welke loopbaanontwikkeling iemand kan doormaken binnen de organisatie.

Bij Loondesk begrijpen we dat het ontwikkelen en onderhouden van een functiehuis een complex proces is dat een gedegen aanpak en expertise vereist. Daarom staan wij klaar om je professionele ondersteuning te bieden bij het opstellen van een functiehuis, met als doel een heldere en gestructureerde functiestrategie te creëren die jouw organisatie ondersteunt.

Waarom het opzetten van een functiehuis uitbesteden?

Het uitbesteden van het opstellen van een functiehuis aan een externe partij zoals Loondesk biedt diverse voordelen ten opzichte van het zelf doen van dit proces. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom uitbesteding de juiste keuze kan zijn:

  • Expertise en Ervaring: Loondesk beschikt over de benodigde expertise en ervaring om een functiehuis op te stellen dat voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en best practices. We kennen de ins en outs van functiemanagement en kunnen je adviseren over de beste aanpak voor jouw organisatie.
  • Objectiviteit: Als externe partij kunnen we een objectieve en onafhankelijke blik werpen op de functiestructuur van jouw organisatie. We kunnen helpen bij het elimineren van eventuele vertekeningen of inconsistenties en een evenwichtige en rechtvaardige functiestrategie ontwikkelen.
  • Tijdsbesparing: Een functiehuis maken kan veel tijd en energie vergen, vooral als je dit zelf moet doen. Door dit proces uit te besteden, kun je kostbare tijd besparen en je concentreren op andere strategische taken binnen je organisatie.
  • Kostenbesparing: Het inschakelen van een externe partij zoals Loondesk kan kostenefficiënter zijn dan het intern ontwikkelen en onderhouden van een functiehuis.

Functiehuis opzetten of herzien? Loondesk staat voor je klaar

Bij Loondesk begrijpen we dat organisaties verschillende behoeften kunnen hebben als het gaat om hun functiehuis. Of je nu een functiehuis wilt opzetten of herzien onze experts staan voor je klaar. We werken nauw met je samen om een functiestrategie te ontwikkelen die aansluit bij jouw organisatiedoelen en zorgen voor een heldere en gestructureerde functiestructuur.

Loondesk is jouw betrouwbare partner voor het opstellen van een professioneel functiehuis. Met onze expertise, ervaring en objectiviteit zorgen we ervoor dat jouw functiehuis voldoet aan de hoogste normen en een solide basis vormt voor functiemanagement en personeelsontwikkeling. Laat ons je ondersteunen bij het opzetten of herzien van een functiehuis, terwijl jij je kunt richten op het succes van je organisatie.

Benieuwd naar de voordelen van het uitbesteden van een functiehuis aan Loondesk? Neem contact met ons op. Wij drinken graag een kop koffie met je over onze mogelijkheden.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Volledig onwetend zijn we ooit begonnen met een budget-pakket voor de loonadministratie. Toen ontdekten we dat er overal haken en ogen aan zaten. Bij Loondesk kregen we transparantie en vakkundige mensen die ons op weg hielpen. Bij Loondesk krijg je voor een scherp tarief een écht totaalpakket waar alles in samen komt. En bij vragen weten ze altijd met een oplossing te komen.”

Carla Suijkerbuijk Horeca ondernemer & Eigenaresse, The Shoege

“Wij ervaren onze samenwerking met Loondesk als volgt: prettig, behulpzaam, kundig, vlot en betrouwbaar. Kortom wij zijn er erg tevreden over!”

Bert Slingerland Supermarktondernemer, Jumbo Slingerland

Actueel

12 oktober 2023
Zo Schrijf je een Goede Vacaturetekst

Het vinden van de juiste mensen voor je bedrijf begint met een uitnodigende en informatieve vacaturetekst. Bij Loondesk begrijpen we het belang van heldere communicatie, […]

12 oktober 2023
10 Slimme secundaire arbeidsvoorwaarden die medewerkers waarderen

Een succesvol bedrijf bouwt niet alleen op de kracht van zijn producten of diensten, maar ook op de tevredenheid en het welzijn van zijn medewerkers. […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews