Ben jij bekend met alle aantrekkelijke loonsubsidies en regelingen?

Iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aannemen, een leerplek zijn voor scholieren en studenten of iemand die uit het buitenland gevlucht is een baan aanbieden. Niet alleen mooi om te doen, je krijgt er ook financiële ondersteuning voor. Als werkgever heb je vaker recht op subsidie dan je misschien denkt. Zonde om dat geld te laten liggen. Loondesk weet waar je op moet letten als je nieuwe medewerkers aanneemt. Wij zorgen ervoor dat je geen loonsubsidie of -regeling misloopt. En dat je niet te veel premie betaalt.

Denk aan hulp bij:

 • Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)
 • Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl)
 • Loonkostenvoordeel (LKV)
 • Subsidieregeling praktijkleren
 • Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)
 • Werkhervattingskas (Whk)

Onze experts maken je wegwijs, zoeken het voor je uit én helpen je bij de aanvraag.

Als toegewijde werkgever wil je niet alleen de beste talenten aantrekken en behouden, maar ook elk financieel voordeel benutten dat binnen handbereik ligt. Loondesk staat als jouw partner in loonadministratie klaar om je door het complexe landschap van loonsubsidies en fiscale regelingen te leiden. Ontdek hoe onze expertise je kan helpen om niet alleen aan wettelijke eisen te voldoen, maar ook om financieel te floreren.

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB):
Loondesk analyseert jouw arbeidsmarktstructuur en helpt je bij het optimaliseren van flexibiliteit en zekerheid binnen jouw organisatie. Van contractvormen tot ontslagrecht, we zorgen ervoor dat je in lijn blijft met de WAB.

Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl):
Onze specialisten navigeren door de complexiteit van de Wtl om ervoor te zorgen dat je elke beschikbare tegemoetkoming benut. We optimaliseren de loonkosten en maximaliseren jouw financiële voordelen.

Loonkostenvoordeel (LKV):
Loondesk voert een grondige evaluatie uit om te bepalen of je in aanmerking komt voor het LKV en begeleidt je door het aanvraagproces. Zo waarborgen we dat je alle voordelen van deze regeling geniet.

Subsidieregeling praktijkleren:
Voor bedrijven die investeren in praktijkgericht leren biedt Loondesk uitgebreide begeleiding bij het aanvragen van subsidies. Optimaliseer je betrokkenheid bij onderwijs en ontvang passende financiële steun.

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO):
Loondesk staat aan je zijde bij het aanvragen van de WBSO-subsidie. Onze experts begrijpen de ins en outs van deze regeling, waardoor je beloond wordt voor jouw innovatieve inspanningen.

Werkhervattingskas (Whk):
Met Loondesk verminder je de lasten van arbeidsongeschiktheid. Wij bieden strategieën om je risico’s te beheersen en tegelijkertijd te voldoen aan de Whk-verplichtingen.

Wist je dat…

 • Je via de werkkostenregeling (WKR) onbelaste vergoedingen aan jouw medewerkers kunt geven? Denk aan gereedschap, tablets, sportabonnementen en kerstpakketten. Ook een thuiswerkvergoeding valt onder de WKR.
 • De overheid het stimuleert om mensen met een (arbeids)handicap aan te nemen? Met een vergoeding voor aanpassingen aan de werkplek, loonkostensubsidie of vrijstelling van verzekeringspremies (no-risk polis). Het kan zelfs leiden tot een besparing op de sociale verzekeringspremies.
 • Er een tegemoetkoming is voor werkgevers die één of meer medewerkers in dienst hebben met een doelgroepverklaring? Het gaat om oudere medewerkers met een uitkering, mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering of iemand met een arbeidsbeperking.
 • Veel werkgevers te veel Whk-premie betalen? Wij controleren Whkbeschikkingen, tot 5 jaar terug, voor je. Als je er op tijd bent, krijg je de te veel betaalde premie terug.
 • Er zijn er nog veel meer.. Als ondernemer en werkgever is het dus interessant om hier kritisch naar te kijken, een taak die je zorgeloos in handen kunt leggen bij de experts van Loondesk.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Direct na ons eerste gesprek kwam ik erachter dat loonadministratie zo veel meer is dan ik dacht. Termen en begrippen waar ik nog nooit van had gehoord of over nagedacht, waren voor hen dagelijkse koek. Ik wist direct dat ik met échte experts te maken had en alles zonder zorgen over kon dragen. Voordat ik nu iets beslis of uitvoer, check ik het altijd even bij Loondesk. Dan weet ik zeker dat ik een geïnformeerde keuze maak.”

Alexandra Fulea CEO, Your BI

“Volledig onwetend zijn we ooit begonnen met een budget-pakket voor de loonadministratie. Toen ontdekten we dat er overal haken en ogen aan zaten. Bij Loondesk kregen we transparantie en vakkundige mensen die ons op weg hielpen. Bij Loondesk krijg je voor een scherp tarief een écht totaalpakket waar alles in samen komt. En bij vragen weten ze altijd met een oplossing te komen.”

Carla Suijkerbuijk Horeca ondernemer & Eigenaresse, The Shoege

Actueel

15 februari 2024
Videopodcast deel 6: personeelshandboek

  Een personeelshandboek is essentieel voor een goed functionerende organisatie. Het is meer dan een set regels, het fungeert als leidraad voor heldere communicatie en […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews