Veelgestelde vragen

Waarom moet ik mijn salarisadministratie uitbesteden?

Wij leggen je graag uit waarom het interessant is om de salarisadministratie uit te besteden. Het lijkt in eerste instantie namelijk een stuk aantrekkelijker om dit zelf te doen. Uitbesteden kost namelijk in euro’s wellicht wat meer, maar vaak vergeten mensen om verder te kijken dan de directe kosten.

Er zijn ook verborgen kosten. Kosten die zich niet direct uitdrukken in geld, maar in de extra tijd die dit jou kost. Tijd die je liever besteed aan jouw vak, wat uiteindelijk geld oplevert. De uren die je uitbesteed aan een externe salarisadministrateur, kun je dan zelf efficiënt in zetten.

Waarom zou je de salarisadministratie uitbesteden aan iemand extern, als je dit ook een interne medewerker kan laten doen? Een medewerker die dit naast zijn huidige werkzaamheden gaat doen. Veel bedrijven kiezen voor deze optie. De medewerker volgt dan eventueel een aanvullende cursus salarisadministratie om vervolgens aan de slag te gaan. De kosten voor een cursus lopen tussen €129,- en €6.219,-. Afhankelijk van het niveau of de tijd die hieraan besteed wordt.

Want waarom zou je de salarisadministratie uitbesteden als je dit zelf kunt doen of de taak aan een medewerker kan overdragen? Zelf doen vereist actuele vakkennis. Denk aan het maken van bruto- en nettoloonberekeningen, jaaropgaven en een aangifte loonheffingen. Niet te vergeten… De fiscale en sociale wet- en regelgeving die steeds veranderen. Kennis die je zeker niet altijd zelf in huis hebt en ook niet altijd te leren is met een diploma of cursus. CAO’s, pensioenregelingen, loonmutaties, wet- en regelgeving kunnen vaak en ingewikkeld veranderen. Dan is actuele kennis en ervaring met dergelijke situaties heel belangrijk.

Een andere reden waarom uitbesteden van de salarisadministratie interessant is, is het risico op fouten als je het zelf gaat doen. Het is een hele opgave aan activiteiten, die je ook nog geld kunnen kosten, inclusief de boetes van de Belastingdienst. Ook bij vragen vanuit de overheidsinstanties moet je kennis en documenten paraat hebben. Zorgvuldigheid en vakkundigheid is essentieel in loonadministratie en wordt nog eens onderschat.

Kortom: op het eerste gezicht de loonadministratie zelf doen lijkt kostenbesparend. Niets is minder waar. Want uiteindelijk komt er altijd meer bij kijken dan gedacht.

Iets waar Loondesk een vak van heeft gemaakt. Continue controleren. Actief actuele wet- en regelgeving toepassen. Adviseren en antwoord geven op niet gestelde vragen. Om gedoe te voorkomen. Dat is de belangrijkste reden waarom de salarisadministratie uitbesteden een verstandige optie is voor veel ondernemers.

En wij nemen die tijd graag voor jou uit handen. Met een eigen portaal met de online loonadministratie houd je als ondernemer altijd het overzicht en zijn we flexibel.

Waarom de salarisadministratie uitbesteden aan Loondesk?

Wij leggen je graag uit waarom het uitbesteden van de salarisadministratie een verstandig idee is:

 • Tijdbesparing
  Doordat wij alle werkzaamheden uit handen nemen heb jij weer tijd om te ondernemen. Jouw medewerkers kunnen zich focussen op de dingen waar zij goed in zijn terwijl wij ons bezig houden met alle ingewikkelde, maar belangrijke zaken op de achtergrond.
 • Gemak
  Naast dat het ontzettend veel tijd oplevert en je zeker bent van de juiste verwerking van de salarisadministratie, biedt het uitbesteden ook gemak. Want met ons digitale portaal heb je volledige toegang tot alle documenten rondom jouw medewerkers. Zo is alle informatie altijd up-to-date en veilig in de cloud.
 • Expertise
  Salarisadministratie is één ding, maar er komt nog veel meer bij kijken. Arbeidsovereenkomsten, ontslagprocedures, re-integratietrajecten, de verwerking van cao- en wetswijzigingen. Allemaal zaken waar wij specialisten voor in huis hebben. Specialisten die graag werken in teams zodat bij vragen of onverwachte gebeurtenissen zijn de juiste experts dichtbij zijn.
 • Geautomatiseerd
  Hoe de onderneming zich ook ontwikkelt, met dank aan onze geautomatiseerde werkwijze zijn wij in staat om met de onderneming mee te groeien. Vooruit denken noemen wij dat. Zo worden wijzigingen in de wet- en regelgeving altijd juist en direct bijgewerkt.
 • Team
  Bij Loondesk hebben we een compleet team aan experts voor je klaar staan. Zo garanderen we continuïteit en blijven we onze kennis en ervaring in diverse branches ook uitbreiden. Jij bent dan altijd zeker van een vakkundige salarisadministrateur.

Overtuigd waarom de salarisadministratie uitbesteden verstandig is? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Tijdens een persoonlijk gesprek met een kopje koffie vertellen wij je alles over onze werkwijze.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Wij ervaren onze samenwerking met Loondesk als volgt: prettig, behulpzaam, kundig, vlot en betrouwbaar. Kortom wij zijn er erg tevreden over!”

Bert Slingerland Supermarktondernemer, Jumbo Slingerland

“Ons contactpersoon is super aardig en behulpzaam. Het portaal van Loondesk is overzichtelijk en alles rondom de medewerkers en administratie is makkelijk te vinden. Daarnaast is er tegenwoordig een extra beveiliging om erin te komen, heel fijn!”

Filiz Onal-Guzel Human Resources, Afbouw Renovatie Groep Best
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews