Personeelsfonds - Loondesk

Een personeelsfonds kan een waardevolle aanvulling zijn op de arbeidsvoorwaarden van je medewerkers, en Loondesk staat klaar om je te helpen bij het opzetten ervan.

Als werkgever biedt een goed beheerd personeelsfonds veel mogelijkheden en flexibiliteit. Hier zijn enkele van de activiteiten en voordelen die je kunt realiseren met een personeelsfonds, met de hulp van Loondesk:

 • Medewerkersbeloningen
  Je kunt medewerkers belonen voor hun inzet en prestaties door bijvoorbeeld bonussen, jubileumgeschenken of speciale erkenningen uit het fonds te financieren.
 • Educatieve kansen
  Je kunt educatieve en professionele ontwikkeling ondersteunen door medewerkers de mogelijkheid te bieden cursussen, workshops of trainingen te volgen met behulp van het fonds.
 • Financiële planning
  Het fonds kan worden gebruikt om medewerkers te helpen bij financiële planning en voorbereiding op de toekomst, inclusief pensioenplanning en beleggingsadvies.
 • Ziekte- en gezondheidszorg
  Ondersteuning voor medische kosten, gezondheidszorg en welzijnsprogramma’s kan uit het fonds worden gefinancierd, wat de gezondheid en het welzijn van medewerkers ten goede komt.
 • Noodhulp
  In geval van noodsituaties of onverwachte gebeurtenissen, kan het fonds dienen als een bron van financiële ondersteuning voor medewerkers.
 • Vrije tijd en ontspanning
  Het fonds kan bijdragen aan vrijetijds- en ontspanningsactiviteiten voor medewerkers, zoals teambuilding evenementen, sport- en recreatieactiviteiten.
 • Werk-privébalans
  Je kunt initiatieven financieren die de balans tussen werk en privéleven van medewerkers bevorderen, zoals flexibele werkregelingen of kinderopvangfaciliteiten.
 • Sociale betrokkenheid
  Het personeelsfonds kan worden gebruikt om maatschappelijke betrokkenheid te bevorderen door bijvoorbeeld liefdadigheidsdonaties of vrijwilligerswerk te ondersteunen.
 • Individuele keuzes
  Dankzij de expertise van Loondesk kan het fonds worden opgezet met de mogelijkheid voor medewerkers om hun eigen secundaire arbeidsvoorwaarden te kiezen, wat hen een gevoel van controle en betrokkenheid geeft. Loondesk kan ondersteunen in het opzetten van zo’n persoonlijk keuzepakket.

Met een goed ontworpen personeelsfonds kunnen werkgevers een positieve impact hebben op het leven van hun medewerkers, zowel professioneel als persoonlijk. Het biedt een effectief middel om waardering te tonen en loyaliteit op te bouwen binnen het team, en Loondesk staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces.

Waarom een personeelsfonds opzetten?

Hier zijn enkele redenen waarom werkgevers baat kunnen hebben bij opzetten van een personeelsfonds, met de deskundige begeleiding van Loondesk.

 • Medewerkerstevredenheid en binding
  Een goed beheerd personeelsfonds opzetten kan de tevredenheid van medewerkers vergroten en hun betrokkenheid bij het bedrijf versterken. Het toont aan dat je als werkgever om hun welzijn geeft en geeft hen een extra reden om zich aan de organisatie te binden.
 • Fiscale voordelen
  Door het beheer van het personeelsfonds aan experts zoals Loondesk over te laten, kun je profiteren van fiscale voordelen. Dit kan zowel voor de werkgever als de medewerker financiële voordelen opleveren.
 • Maatwerk
  Loondesk begrijpt dat elk bedrijf uniek is. We kunnen je helpen bij het opzetten van een personeelsfonds dat aansluit bij de specifieke behoeften en doelen van je organisatie. Dit maatwerk zorgt ervoor dat het fonds effectief en aantrekkelijk is voor je medewerkers.
 • Lange termijn binding
  Een goed beheerd personeelsfonds kan medewerkers stimuleren om langer bij je organisatie te blijven, wat de stabiliteit en continuïteit ten goede komt.
 • Financiële planning
  Door medewerkers te helpen doelen te bereiken, kan een personeelsfonds bijdragen aan hun (financiële) welzijn. Dit kan hen helpen bij zaken als pensioenplanning, studiefinanciering voor kinderen en meer.
 • Werkgeversimago
  Het aanbieden van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een personeelsfonds kan je werkgeversimago verbeteren en je helpen talent aan te trekken in een competitieve arbeidsmarkt.

Het opzetten van een personeelsfonds kan tal van voordelen bieden voor werkgevers, variërend van tevredenheid en loyaliteit van medewerkers tot financiële voordelen en een sterker werkgeversimago. Met de expertise van Loondesk kunnen deze voordelen concreet worden gemaakt en geïntegreerd in je totale beloningspakket voor medewerkers.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Met alle verschillende systemen zagen we door de bomen het bos niet meer. Overal moesten we steeds gegevens invoeren en aanpassen. Een heel tijdrovend en energievretend klusje. Bij Loondesk konden we alles in één systeem samenbrengen. Een stuk efficiënter en overzichtelijker! Daarnaast zijn zij echt onze rechterhand bij (vooral) het financiële stukje van de personeelsadministratie. Ook bij vragen over contracten en dergelijke weten zij ons altijd te helpen. Een fijne partner om mee samen te werken.”

Gijs Verstappen Eigenaar, Tobrass

“Het open karakter van de adviseurs, hartelijkheid, meedenken, korte lijnen en advies. Daarnaast helpen zij ons bij het financiële stukje van de personeelsadministratie. Ook bij vragen over contracten en dergelijke weten zij ons altijd heel goed te adviseren. Een fijne partner om mee samen te werken.”

Kristina Beljan Projectmanager, Domada B.V.

Actueel

15 februari 2024
Videopodcast deel 6: personeelshandboek

  Een personeelshandboek is essentieel voor een goed functionerende organisatie. Het is meer dan een set regels, het fungeert als leidraad voor heldere communicatie en […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews