Wat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden?

In de huidige arbeidsmarkt is het aantrekken en behouden van talent een uitdaging. Medewerkers zijn kritisch en stellen hogere eisen aan hun werkgevers dan ooit tevoren. Salaris is al lang niet meer de belangrijkste factor in het behouden en werven van medewerkers. Bijna 4 op de 5 mensen vinden secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijker dan een hoger salaris. Van de huidige medewerkers verkiest 79% goede secundaire arbeidsvoorwaarden boven salarisverhoging.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn de extra’s die je als werkgever aan je medewerkers biedt bovenop het basissalaris. Denk aan zaken als pensioenregelingen, gezondheidszorg, bonussen, flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden. Ze vormen een cruciaal onderdeel van de totale beloningsstructuur.

Loondesk ondersteunt daarom werkgevers in het opzetten van aantrekkelijke, persoonlijke arbeidsvoorwaarden. Een keuzepakket waarbij medewerkers jaarlijks zelf kiezen wat past in hun levensfase. Met dank aan de administratieve kennis maken de experts een keuzepakket op maat, wat past bij de bedrijfscultuur, de visie van de ondernemer én op papier.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

De afgelopen jaren hebben we significante veranderingen gezien in de wereld van secundaire arbeidsvoorwaarden. De traditionele aanpak, waarbij alle medewerkers min of meer dezelfde voordelen genoten, is geëvolueerd naar een meer gepersonaliseerde benadering. Medewerkers verwachten nu keuzevrijheid en flexibiliteit bij het selecteren van hun secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bedrijven begrijpen dat om te concurreren op de arbeidsmarkt, ze moeten investeren in de tevredenheid van hun medewerkers. Dit heeft geleid tot innovatieve benaderingen zoals het aanbieden van cafetariaplannen, waarin medewerkers hun eigen voordelen kunnen samenstellen.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden? Laat medewerkers zelf kiezen

Onze speciale dienstverlening omvat het samenstellen van keuzepakketten voor secundaire arbeidsvoorwaarden. Hiermee kunnen medewerkers zelf de voordelen kiezen die het beste bij hun behoeften passen. Dit niet alleen verhoogt de tevredenheid van je personeel, maar kan ook helpen om je organisatie als werkgever van keuze te vestigen.

Keuzepakket secundaire arbeidsvoorwaarden

 • Brainstormsessie
  Loondesk doet een brainstorm om het DNA en de cultuur van het bedrijf te leren kennen en te onderzoeken waar de wensen en behoeften liggen.
 • Arbeidsvoorwaardenregeling
  We stellen een arbeidsvoorwaardenregeling op in de juiste tone of voice van het bedrijf.
 • Opstellen keuzepakket persoonlijke arbeidsvoorwaarden
  We maken een opzet van het keuzepakket en de bijbehorende voorwaarden waar de medewerkers uit kunnen kiezen.
 • De regeling wordt fiscaal getoetst
  We bekijken hoe dit fiscaal kan worden ingericht voor jou als ondernemer.

Wat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden door Loondesk?

Loondesk stelt secundaire arbeidsvoorwaarden op die niet alleen juridisch correct toepasbaar zijn, maar ook passen in het DNA en de cultuur van het bedrijf. Loondesk heeft zelf voor haar eigen medewerkers ook een keuzepakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kunnen medewerkers in hun persoonlijke menukaart zelf kiezen. Bijvoorbeeld een personal training abonnement, kaartjes voor festivals, kinderopvang, een weekend weg of diverse welnessbehandelingen. Iedere medewerker ontvangt een persoonlijk potje wat ze zelf mogen besteden aan dat wat zij op dat moment belangrijk vinden.

De rol van Loondesk

Bij Loondesk begrijpen we dat het onderhouden van secundaire arbeidsvoorwaarden een complexe taak kan zijn, vooral gezien de voortdurende veranderingen in de markt. Als werkgever wil je ook actief inspelen op trends en ontwikkelingen. Daarom bieden we niet alleen deskundig advies over het optimaliseren van goede secundaire arbeidsvoorwaarden, maar gaan we nog een stap verder.

Waarom zijn Goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk?

In een krappe arbeidsmarkt zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden een essentieel wapen in de strijd om talent. Medewerkers willen niet alleen een fatsoenlijk salaris, maar ze hechten ook waarde aan balans tussen werk en privé, toegang tot gezondheidszorg, en financiële zekerheid voor de toekomst. Het bieden van aantrekkelijke en goede secundaire arbeidsvoorwaarden maakt je bedrijf aantrekkelijker voor potentiële medewerkers.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet langer een extraatje; ze zijn een noodzakelijk onderdeel geworden van het aantrekken en behouden van talent in de huidige arbeidsmarkt. Bij Loondesk helpen we je niet alleen om deze voordelen te optimaliseren, maar bieden we ook innovatieve oplossingen die je organisatie onderscheiden als werkgever van keuze.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Loonadministratie deden we er altijd als een dienstverlening ‘bij’. Toen Loondesk in beeld kwam ontdekten we dat er veel zorgen bij ons weggenomen konden worden, waarbij de continuïteit erg gewaarborgd wordt.”

Joyce Kleijngeld Eigenaresse, Administratiekantoor Kleijngeld

“Direct na ons eerste gesprek kwam ik erachter dat loonadministratie zo veel meer is dan ik dacht. Termen en begrippen waar ik nog nooit van had gehoord of over nagedacht, waren voor hen dagelijkse koek. Ik wist direct dat ik met échte experts te maken had en alles zonder zorgen over kon dragen. Voordat ik nu iets beslis of uitvoer, check ik het altijd even bij Loondesk. Dan weet ik zeker dat ik een geïnformeerde keuze maak.”

Alexandra Fulea CEO, Your BI

Actueel

12 oktober 2023
10 Slimme secundaire arbeidsvoorwaarden die medewerkers waarderen Een succesvol bedrijf bouwt niet alleen op de kracht van zijn producten of diensten, maar ook op de tevredenheid en het welzijn van zijn medewerkers. [...]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews