Veelgestelde vragen

Waarom de loonadministratie voor een DGA uitbesteden?

De afkorting DGA staat voor een directeur-grootaandeelhouder, een aandeelhouder van een bedrijf die al dan niet samen met zijn of haar echtgenoot zoveel aandelen bezit dat hij meer dan de helft van de stemmen in de algemene ledenvergadering van de vennootschap vertegenwoordigt. Voor de inkomstenbelasting en loonbelasting ben je een DGA als je minimaal 5% van de aandelen hebt in een BV en tegelijkertijd werkzaamheden verricht voor die BV. Dat hoeft niet als directeur, maar meestal gaat het wel om hogere managementfuncties. Je bent ook verplicht om je zelf een DGA verloning te geven. Die verloning voor DGA is onderdeel van de loonadministratie.

Op deze pagina vind je informatie over de salarisadministratie voor de DGA, wat hierbij komt kijken en waarom het verstandig is om de salarisadministratie als DGA uit te besteden.

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Met uitbesteden van de loonadministratie voor de DGA bespaar je veel tijd.
  • Zekerheid dat de DGA verloning juist en geautomatiseerd verwerkt is.
  • Loonadministratie voor een DGA is complex en lastig. Fouten kosten tijd en veel geld. Bij uitbesteden ben je verzekerd vakspecialisten.

Als DGA heb je hoogstwaarschijnlijk zeggenschap over de keuzes die worden gemaakt over de loonadministratie. Je kunt er dan voor kiezen om iemand vast in dienst te nemen die dit doet of je kijkt naar de mogelijkheden om salarisadministratie uit te besteden. Denk hierbij als DGA aan de verloning, contractverwerkingen en natuurlijk de overige salarisadministratie en personeelsadviezen.

Loonadministratie DGA: de kosten

Het lijkt financieel heel aantrekkelijk om de salarisadministratie voor een DGA zelf te doen. Niets is minder waar. Uitbesteden lijkt duurder dan zelf je salarisadministratie voor DGA doen, als je alleen naar de directe kosten kijkt. Maar er zijn ook verborgen kosten. Die verborgen kosten allemaal extra tijd. Tijd die je liever besteed aan ondernemen, wat uiteindelijk geld oplevert. Het uitbesteden van de loonadministratie en verloning voor een DGA kan dus op lange termijn een voordeligere optie zijn.

Als je als DGA de loonadministratie zelf gaat uitvoeren maak je wellicht kostbare fouten. Fouten die je heel veel geld kunnen kosten. Daarnaast zijn er zaken die vaak vergeten worden als dit als ‘bijzaak’ erbij wordt gedaan. Bijvoorbeeld door een medewerker die administratieve taken krijgt naast zijn vaste werkzaamheden. Iemand die waarschijnlijk niet alle kennis in huis heeft zoals een ZZP salarisadministratie of een administratiekantoor. Waar kennis ontbreekt worden logischerwijs ook fouten gemaakt. De belastingdienst en andere overheidsinstanties kunnen mogelijk boetes opleggen voor deze fouten. Fouten die een kantoor als Loondesk of ZZP in loonadministratie niet snel zal maken. Vaak hebben specialisten ook oog voor details die beter en slimmer kunnen, die jou als ondernemer uiteindelijk geld op kunnen leveren.

Wat zijn de onderdelen van de loonadministratie voor een DGA?

De loonadministratie voor een DGA is te vergelijken met de standaard salarisadministratie. Hierin houd je de DGA verloning bij, laat je de aangiftes van de loonheffing berekenen en verwerk je de arbeidscontracten van medewerkers in.

Als DGA ontvang je ook een jaaropgave. Deze jaaropgave is nodig om de belastingaangifte te doen. Als je als DGA de loonadministratie uitbesteed, dan kun je alle aangiftes doorzetten aan jouw uitvoerder.

Zelf de DGA verloning doen

Zelf de DGA loonadministratie doen vereist vakkennis. Bruto- en nettoloonberekeningen, jaaropgaven en een aangifte loonheffingen. Niet te vergeten.. De fiscale en sociale wet- en regelgeving die steeds veranderen. De kans is aanwezig dat je fouten maakt. Het is een hele opgave aan activiteiten, die je ook nog geld kunnen kosten, inclusief de boetes van de Belastingdienst.

Want wat zijn dan de grote voordelen? Die zitten met name in tijd en de risico’s op fouten in de administratie. Daar heb je de vakkennis voor nodig. Als DGA loonadministratie gaan doen is een flinke klus. Een complex en lastig vak met veel zaken waar je rekening mee dient te houden. Daarom bestaan er experts in DGA loonadministratie loonverwerking. Net als dat jij in jouw vak een expert bent.

De DGA salarisadministratie uitbesteden

Kortom: op het eerste gezicht lijkt de loonadministratie DGA zelf doen kostenbesparend. Niets is minder waar. Want uiteindelijk komt er altijd meer bij kijken dan gedacht. Het team van Loondesk is dan een perfecte uitkomst. Wij nemen namelijk die tijd graag voor jou uit handen. De DGA loonadministratie én de DGA verloning.

Besparen op loonadministratie voor jouw DGA?

Wil jij besparen op de loonadministratie van een DGA? Loondesk heeft daar namelijk zijn vak van gemaakt. Daarom is voor een DGA salarisadministratie uitbesteden veel efficiënter dan dit zelf doen. Plan een vrijblijvend gesprek met Loondesk en ontdek onze voordelen. Met een eigen online portaal houd je als ondernemer altijd het overzicht en zijn we flexibel. Zorgeloos goed geregeld voor een scherpe prijs.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Wij ervaren onze samenwerking met Loondesk als volgt: prettig, behulpzaam, kundig, vlot en betrouwbaar. Kortom wij zijn er erg tevreden over!”

Bert Slingerland Supermarktondernemer, Jumbo Slingerland

“Volledig onwetend zijn we ooit begonnen met een budget-pakket voor de loonadministratie. Toen ontdekten we dat er overal haken en ogen aan zaten. Bij Loondesk kregen we transparantie en vakkundige mensen die ons op weg hielpen. Bij Loondesk krijg je voor een scherp tarief een écht totaalpakket waar alles in samen komt. En bij vragen weten ze altijd met een oplossing te komen.”

Carla Suijkerbuijk Horeca ondernemer & Eigenaresse, The Shoege
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews