Cases

Een meewerkend kind in het bedrijf

Geld dit ook voor jou? Lees dan snel verder!

Er zijn veel ondernemers die hun kinderen laten meewerken in de onderneming. Soms omdat ze de handjes goed kunnen gebruiken of misschien wel de ideale manier is waarop de kinderen hun zakgeld kunnen terug verdienen. Of misschien is dit wel de beoogde opvolger? Een mooie opzet, maar wist je dat je als ondernemer ook nog eens kunt profiteren van belastingvoordeel?

Een agrarisch bedrijf is klant bij Loondesk en wij verlonen altijd de seizoensarbeiders. Toen het seizoen weer begon werd het tijd om de medewerkers weer aan te melden kwamen we kort in gesprek over zijn gezin. De ondernemer heeft twee zoons van 15 en 19 die nog studeerden. Zij moesten iedere zaterdag meewerken op het bedrijf om zo hun zakgeld terug te verdienen.

Onze specialisten zagen hierin een belangrijke kans voor de ondernemer om te profiteren van fiscaal voordeel. Een regeling waar de ondernemer niet bekend mee was.  Als je als ondernemer je kinderen mee laat werken, dan mag je hun ‘zakgeld/salaris’ aftrekken van de winst. Dit levert voor de ondernemer belastingvoordeel op. Maar er zitten een hoop regels en uitzonderingen aan vast waar jij als ondernemer misschien geen weet van hebt.

Net zoals voor deze ondernemer zoeken onze specialisten van Loondesk dit voor je uit, zodat al jouw zaken rondom jouw personeel gewoon goed en zorgeloos geregeld zijn. Zodat jouw kinderen gewoon hun zakgeld kunnen blijven verdienen, de onderneming profiteert van de extra handjes en jij als ondernemer geld bespaart.

Meer weten over deze regeling?

Wij vertellen er je graag meer over! Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel naar ons kantoor: 085 747 04 83

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Het open karakter van de adviseurs, hartelijkheid, meedenken, korte lijnen en advies. Daarnaast helpen zij ons bij het financiële stukje van de personeelsadministratie. Ook bij vragen over contracten en dergelijke weten zij ons altijd heel goed te adviseren. Een fijne partner om mee samen te werken.”

Kristina Beljan Projectmanager, Domada B.V.

“Wij ervaren onze samenwerking met Loondesk als volgt: prettig, behulpzaam, kundig, vlot en betrouwbaar. Kortom wij zijn er erg tevreden over!”

Bert Slingerland Supermarktondernemer, Jumbo Slingerland

Cases

2 mei 2022
Meerdere vestigingen

Een ondernemer heeft een groothandel in wijnen en sterke dranken. Hij verkoopt zijn producten aan horecaleveranciers. Hij besluit om twee vestigingen te openen om zijn […]

4 april 2022
Een meewerkend kind in het bedrijf

Er zijn veel ondernemers die hun kinderen laten meewerken in de onderneming. Soms omdat ze de handjes goed kunnen gebruiken of misschien wel de ideale […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews