Actueel

Zo Schrijf je een Goede Vacaturetekst

Het vinden van de juiste mensen voor je bedrijf begint met een uitnodigende en informatieve vacaturetekst. Bij Loondesk begrijpen we het belang van heldere communicatie, en daarom delen we graag enkele waardevolle tips voor het schrijven van een effectieve vacaturetekst die niet alleen kandidaten aantrekt, maar ook de juiste.

 1. Ken je Doelgroep
  Voordat je begint met schrijven, is het cruciaal om je doelgroep te begrijpen. Denk na over de eigenschappen en vaardigheden die je zoekt in een kandidaat en stem je toon en woordkeuze daarop af.
 2. Wees Duidelijk over Verwachtingen
  Beschrijf helder de taken en verantwoordelijkheden van de functie. Kandidaten moeten een duidelijk beeld hebben van wat er van hen verwacht wordt om realistelijke verwachtingen te scheppen.
 3. Vertel je Bedrijfsverhaal
  Geef een inkijkje in de bedrijfscultuur en waarden. Wat maakt jouw bedrijf uniek? Waarom zouden mensen bij jou willen werken? Door je bedrijfsverhaal te vertellen, trek je kandidaten aan die passen bij de cultuur van je organisatie.
 4. Gebruik Duidelijke Taal
  Vermijd vakjargon en complexe zinnen. Houd de tekst helder en gebruik begrijpelijke taal. Een transparante vacaturetekst voorkomt verwarring en trekt een breder publiek aan.
 5. Wees Eerlijk over Salaris en Voordelen
  Veel kandidaten kijken als eerste naar het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wees eerlijk en transparant over wat je te bieden hebt. Dit voorkomt onnodige sollicitaties van mensen die niet passen bij het budget of de verwachtingen.
 6. Maak Gebruik van Opsommingstekens
  In plaats van lange alinea’s, gebruik opsommingstekens om de belangrijkste verantwoordelijkheden en vereisten overzichtelijk weer te geven. Dit maakt de tekst leesbaar en aantrekkelijk.
 7. Zorg voor een Duidelijke Call-to-Action
  Sluit je vacaturetekst af met een duidelijke oproep tot actie. Vertel de kandidaten hoe ze moeten solliciteren en wat ze kunnen verwachten. Dit helpt om het sollicitatieproces soepel te laten verlopen.
 8. Wees Uniek
  Laat je vacaturetekst opvallen door een unieke draai toe te voegen. Vermijd clichés en gebruik een originele benadering om de aandacht te trekken.
 9. Moedig Diversiteit aan
  Laat zien dat je een inclusieve werkplek waardeert. Moedig kandidaten van diverse achtergronden aan om te solliciteren en benadruk de waarde van diversiteit in je organisatie.
 10. Herzie en Optimaliseer
  Voordat je de vacature publiceert, herzie en optimaliseer je de tekst. Zorg ervoor dat er geen spelfouten zijn en dat de tekst vloeiend en duidelijk is.

Bij Loondesk begrijpen we dat het aantrekken van talent begint met de juiste communicatie. Wil je meer advies over het opstellen van vacatureteksten of heb je hulp nodig bij andere HR-gerelateerde zaken? Neem gerust contact met ons op. Bij Loondesk gaan we verder dan loonadministratie; we streven naar het optimaliseren van het totale wervingsproces.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Volledig onwetend zijn we ooit begonnen met een budget-pakket voor de loonadministratie. Toen ontdekten we dat er overal haken en ogen aan zaten. Bij Loondesk kregen we transparantie en vakkundige mensen die ons op weg hielpen. Bij Loondesk krijg je voor een scherp tarief een écht totaalpakket waar alles in samen komt. En bij vragen weten ze altijd met een oplossing te komen.”

Carla Suijkerbuijk Horeca ondernemer & Eigenaresse, The Shoege

“Loonadministratie deden we er altijd als een dienstverlening ‘bij’. Toen Loondesk in beeld kwam ontdekten we dat er veel zorgen bij ons weggenomen konden worden, waarbij de continuïteit erg gewaarborgd wordt.”

Joyce Kleijngeld Eigenaresse, Administratiekantoor Kleijngeld

Actueel

15 februari 2024
Videopodcast deel 6: personeelshandboek

  Een personeelshandboek is essentieel voor een goed functionerende organisatie. Het is meer dan een set regels, het fungeert als leidraad voor heldere communicatie en […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews