Actueel

De altijd drukke horecaondernemer

In de horeca is er heel veel verloop van personeel. Ze komen en ze gaan. Deze horecaondernemer werd moe van om iedere werknemer op zoveel verschillende plaatsen aan te melden. In het planningssysteem, de kassa, loonadministratie, arbodienst en bij de verzekeringen moest hij de werknemers aanmelden. Aan het einde van de periode moest hij de gewerkte uren vanuit zijn planningssysteem overbrengen naar zijn loonadministratie. Als hij echt pech had, kreeg hij te maken met een zieke werknemer. Dan moest hij zijn werknemer melden bij de arbodienst, en dit handmatig verwerken in het planningssysteem en loonadministratie. Uiteindelijk kostte hem dit heel veel tijd en energie die hij liever stak in zijn passie voor de horeca.

Loondesk nam alles voor hem uit handen. Door koppelingen te maken met arbodienst, planning- en kassasysteem kwamen de medewerker mutaties overal automatisch terecht. Volledig geautomatiseerde processen, maar wel in simpele taal aan hem en zijn medewerkers uitgelegd.

Wanneer er nu een nieuwe medewerker in dienst komt meldt de werkgever de medewerker aan in ons digitale portaal, waarnaar er een automatische koppeling draait die zorgt dat de gegevens op de juiste plaats terecht komen. Hier volgt ook direct een juridisch geldig arbeidscontract uit conform de actuele wet- en regelgeving.

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Loonadministratie deden we er altijd als een dienstverlening ‘bij’. Toen Loondesk in beeld kwam ontdekten we dat er veel zorgen bij ons weggenomen konden worden, waarbij de continuïteit erg gewaarborgd wordt.”

Joyce Kleijngeld Eigenaresse, Administratiekantoor Kleijngeld

“Ons contactpersoon is super aardig en behulpzaam. Het portaal van Loondesk is overzichtelijk en alles rondom de medewerkers en administratie is makkelijk te vinden. Daarnaast is er tegenwoordig een extra beveiliging om erin te komen, heel fijn!”

Filiz Onal-Guzel Human Resources, Afbouw Renovatie Groep Best

Actueel

15 februari 2024
Videopodcast deel 6: personeelshandboek

  Een personeelshandboek is essentieel voor een goed functionerende organisatie. Het is meer dan een set regels, het fungeert als leidraad voor heldere communicatie en […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van de reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van de reviews