Veelgestelde vragen

Kosten voor loonadministratie per werknemer

Weet jij wat er allemaal komt kijken bij de loonadministratie? Onderschat nooit wat er voor werk gaat zitten. Het vereist heel veel vakkennis en leeswerk. Vooral als je ervoor kiest om dit zelf te doen. Dan kunnen die kosten voor loonadministratie hoog oplopen per werknemer. Niet alleen in euro’s maar ook in jouw kostbare tijd.

Denk je daarom erover na om de loonadministratie uit te besteden? Dan is het belangrijk om een aantal dingen te bekijken voordat je de keuze definitief gaat maken. Want uiteindelijk wil je weten wat het gespecialiseerde administratiekantoor gaat doen aan jouw loonadministratie en voor wat de kosten per werknemer dan zijn.

Het uitbesteden van de salarisadministratie is vooral interessant voor bedrijven met 10 tot 50 medewerkers. Dan haal je het meeste rendement uit de kosten voor de loonadministratie per werknemer. Veel kantoren voor bedrijven tot 1 werknemers berekenen een vast tarief voor de diensten. Dan is dit niet afhankelijk van het aantal medewerkers.

Belangrijke feitjes over de loonadministratie kosten per werknemer:

  • Kosten voor loonadministratie worden berekend per werknemer of loonstrook
  • De prijzen starten bij kantoren vaak vanaf een vast tarief
  • De vaste tarieven zijn meestal op basis van staffel
  • Prijzen variëren van 5 tot 13,15 euro per maand afhankelijk van de dienstverlening
  • Vaak betaal je nog een vast bedrag per jaar of maand naast de vaste tarieven

Veel kantoren komen tot deze kosten per werknemer voor de loonadministratie door de invulling van hun dienstverlening. De mate van automatisering of aanvullende dienstverlening zoals contractverwerking en personeelsadvies. Zaken die veel ondernemers niet zelf kunnen doen door gebrek aan kennis. Daarnaast is de kans op het maken van fouten een stuk groter die jou als ondernemer veel geld kunnen kosten. Daarom is uitbesteden een verstandige optie bij bedrijven vanaf 10 medewerkers. De tijd en energie die het jou kost wegen vaak niet op tegen de kosten per werknemer voor de loonadministratie bij een gespecialiseerd kantoor. Genoeg redenen dus om eens na te denken over het uitbesteden van de salarisadministratie.

Uitbesteden of toch zelf doen?

Wat betreft de loonadministratie lijkt uitbesteden duurder als je alleen naar de directe kosten per werknemer kijkt. Als je verder kijkt dan die directe kosten, kom je bij iets veel belangrijkers. Jouw tijd en jouw mensen. Jouw tijd en mensen zijn heel kostbaar. Daar ben je zuinig op en die wil je zo goed mogelijk benutten. Mensen in hun kracht zetten en jouw eigen focus behouden. Een administratiekantoor helpt je daarbij door werk uit handen te nemen.

De kosten per werknemer voor de loonadministratie drukken zich namelijk niet alleen uit in euro’s. Dit bedrag wat je betaalt bij een administratiekantoor is ook uit te drukken in kennis. Kennis over het complexe en lastige vak vol wijzigende wet- en regelgeving. De salarisadministrateurs bij een kantoor zijn echte experts die efficiënt en doelgericht werk leveren. Door dit uit handen te nemen krijgen jij en jouw mensen meer tijd.

Wat zijn de loonadministratie kosten per medewerker bij Loondesk?

Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.

In deze kosten per werknemer wordt de volledige loonadministratie uit handen genomen en geeft Loondesk indien nodig aanvullend personeelsadvies. De kosten voor loonadministratie per werknemer zijn dus afhankelijk van jouw organisatie.

  • Volledig geautomatiseerde loonstroken
  • Contracten snel en correct digitaal verwerkt
  • Mogelijkheid tot digitaal ondertekenen van documenten
  • Vakkundige mensen die al jouw vragen rondom personeel beantwoorden
  • Alles overzichtelijk in een online portaal

En wanneer er aanvullend personeelsadvies nodig is voor de grotere vraagstukken zijn wij er ook. Hiervoor geldt een vast uurtarief waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen een assistent en senior salarisadministrateur. Daarnaast heeft Loondesk een compleet team van experts achter het slimme portaal zitten. Je bent dus altijd zeker van een specialist die jouw vragen kan beantwoorden en weet wat er speelt. Zo geeft Loondesk een gezicht een aan jouw loonadministratie.

Vrijblijvend een kopje koffie doen?

Wil je exact weten wat de kosten voor de loonadministratie per werknemer zijn voor jouw onderneming? Neem contact met ons op. Wij bespreken offertes altijd tijdens een persoonlijk gesprek onder het genot van een kopje koffie.

 

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Wij ervaren onze samenwerking met Loondesk als volgt: prettig, behulpzaam, kundig, vlot en betrouwbaar. Kortom wij zijn er erg tevreden over!”

Bert Slingerland Supermarktondernemer, Jumbo Slingerland

“Met alle verschillende systemen zagen we door de bomen het bos niet meer. Overal moesten we steeds gegevens invoeren en aanpassen. Een heel tijdrovend en energievretend klusje. Bij Loondesk konden we alles in één systeem samenbrengen. Een stuk efficiënter en overzichtelijker! Daarnaast zijn zij echt onze rechterhand bij (vooral) het financiële stukje van de personeelsadministratie. Ook bij vragen over contracten en dergelijke weten zij ons altijd te helpen. Een fijne partner om mee samen te werken.”

Gijs Verstappen Eigenaar, Tobrass
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews