Contractverwerking

Contractverwerking

Volledig geautomatiseerd

Een goede relatie tussen werkgever en medewerker begint met een juiste arbeidsovereenkomst. Schriftelijk beschrijven wat je van elkaar verwacht. De eerste stap in contractverwerking. Maar welke arbeidsovereenkomst heb je nodig? Met welke CAO krijg je te maken? En welke wettelijke regels moet je je als werkgever aan houden? Geen zorgen. Loondesk regelt dit zorgeloos voor je. Een compleet geautomatiseerde loon- en contractverwerking via een eigen digitaal portaal.

Wanneer er een nieuwe medewerker in dienst komt wil je alle zaken juist en snel regelen. Loondesk zorgt voor een geautomatiseerde loon- en contractverwerking via het digitale portaal. Hier komen alle documenten rondom personeel samen. Alles overzichtelijk en duidelijk. Bij vragen over de contractverwerking staat een team voor je klaar. Een team van experts. Experts die van contractverwerking hun vak hebben gemaakt.

Experts waar geen CAO voor onbekend is. Experts die zich al jaren verdiepen in het nog efficiënter inrichten van de contractverwerking voor ondernemers en administratiekantoren. Want bij contractverwerking komt meer kijken dan je denkt. Want in CAO’s, wet- en regelgeving verandert regelmatig wat. Dan wil je dat een expert zich buigt over jouw contractverwerking. Zodat dit altijd juist en snel geregeld is.

Digitaal en veilig beschermde contractverwerking

Het gaat om je medewerkers. En daar wil je je geen zorgen om maken. Zeker niet om hun privacy en bescherming van hun gegevens. In het digitale portaal vallen alle verwerkte gegevens onder onze privacy policy en verwerkingsovereenkomst die in compliance is met de AVG. Data worden altijd versleuteld verstuurd en opgeslagen. Geen zorgen dus. Wij regelen het. Alles overzichtelijk en veilig.

De geautomatiseerde contractverwerking biedt ook flexibiliteit. Aanpassingen, mutaties of wijzigingen zijn snel en eenvoudig gemaakt. We nemen die stress en lastige zaken graag uit handen. Dit doen we al 15 jaar lang voor heel veel ondernemers.

Geen zorgen over de contractverwerking

Doordat het proces volledig geautomatiseerd is, hoef jij je als werkgever geen zorgen te maken over wijzigingen in bijvoorbeeld de CAO. Dit wordt allemaal geautomatiseerd in jouw digitale portaal. Zo is altijd alles juist en zorgeloos goed geregeld.

Ondanks dat onze contractverwerking geautomatiseerd is, zijn we nog steeds dichtbij. Want voor iedere vraag staan wij voor je klaar. En begrijp je iets niet helemaal? Geen zorgen. We leggen het graag uit in duidelijke en begrijpelijke taal.

Meer informatie over onze geautomatiseerde contractverwerking? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

 

Reviews

Dit zeggen onze klanten

Als specialisten in salarisadministratie en contractverwerking zijn wij werkzaam voor grote en kleine ondernemers door heel Nederland. Van MKB tot grote horeca en retailformules ervaren nu de voordelen van de salarisadministratie bij ons. Maar niet alleen ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun salarisadministratie aan Loondesk. Steeds meer administratiekantoren kiezen voor onze online salarisadministratie. Vanwege een simpel goed werkend systeem met vakkundige mensen.

“Wij ervaren onze samenwerking met Loondesk als volgt: prettig, behulpzaam, kundig, vlot en betrouwbaar. Kortom wij zijn er erg tevreden over!”

Bert Slingerland Supermarktondernemer, Jumbo Slingerland

“Volledig onwetend zijn we ooit begonnen met een budget-pakket voor de loonadministratie. Toen ontdekten we dat er overal haken en ogen aan zaten. Bij Loondesk kregen we transparantie en vakkundige mensen die ons op weg hielpen. Bij Loondesk krijg je voor een scherp tarief een écht totaalpakket waar alles in samen komt. En bij vragen weten ze altijd met een oplossing te komen.”

Carla Suijkerbuijk Horeca ondernemer & Eigenaresse, The Shoege

Cases

2 mei 2022
Meerdere vestigingen

Een ondernemer heeft een groothandel in wijnen en sterke dranken. Hij verkoopt zijn producten aan horecaleveranciers. Hij besluit om twee vestigingen te openen om zijn […]

4 april 2022
Een meewerkend kind in het bedrijf

Er zijn veel ondernemers die hun kinderen laten meewerken in de onderneming. Soms omdat ze de handjes goed kunnen gebruiken of misschien wel de ideale […]

Veelgestelde vragen

De gemiddelde kosten voor de loonadministratie variëren van 5 tot 12,50 euro per loonstrook. Die verschillen in prijzen voor salarisadministratie komen door de aanvullende dienstverlening die wordt geleverd. Loondesk biedt net als andere kantoren een vaste prijs per loonstrook. Loondesk hanteert een scherp tarief per loonstrook op basis van staffel. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer loonstroken, des te lager de kosten voor loonadministratie per werknemer.


Lees meer

In Nederland bestaan specifieke regels over de bewaarplicht van de loonadministratie. Het is dan wel van belang dat je weet hoe lang je die loonadministratie moet bewaren. Iedere ondernemer in Nederland heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor de loonadministratie. Ook wel de fiscale bewaarplicht loonadministratie genoemd.


Lees meer

Als je ervoor kiest om jouw loonadministratie uit te besteden, dan kun je dit ook doen bij een zzp’er. Ten opzichte van de zzp salarisadministrateur is een organisatie met meerdere teamleden wellicht aantrekkelijker. Omdat je hierbij alle kennis verzameld hebt. Daarnaast bij het uitvallen van de zzp’er, moet je direct op zoek naar een nieuwe. Bij een organisatie met een team is dit risico voor jou als klant een stuk kleiner. Omdat er hierbij meerdere teamleden zijn waar je op terug kunt vallen. Het grootste verschil tussen een ZZP salarisadministrateur en een bedrijf als Loondesk is wellicht de prijs.


Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 7 reviews